22 éves az Elengedés Háza - 2023. évi októberi hírlevélEgy év igen hosszú idő: tavasz, nyár, ősz, tél. 12 hónap, 52 hét vagy 365 nap. Hát még másodpercekben számolva… Mennyi élmény, történés, esemény férhet bele akkor 22 évbe? Hány találkozás, hány katarzis, hány könnycsepp és hány mosoly? Hogy a 22 év alatt ki mit vagy kit akart elengedni, arra többnyire nem emlékszünk. Az viszont elevenen él bennünk, ki mit vagy kit talált meg az életében.

Az Elengedés Házában megfordult emberek, akik a beszűkülésből, a veszteségből indultak, és kinyíló, életteljes útjuk lett, a következő folyamaton mentek keresztül:
 

>>> FIGYELEM >>> MEGÉRTÉS >>> MEGÉLÉS >>> VÁLTOZÁS >>> …

 
A figyelem, ha csak a megszokottra irányul, akkor igen korlátozott megértést eredményez. Ez pedig a korábbiak ismétlését, ugyanazok megélését hozza magával. Így viszont a „változás” is csupán a fásultság, a monotónia, a csüggedés megnövekedését jelentheti. 

Előttünk vannak számunkra kedves emberek arcai, olyanokéi, akik az Elengedés Házában kezdetben nem értették, mire jó a figyelem kiterjesztése, tehát az, hogy olyan irányba is „néznek”, ami felé nem szoktak. 

…Egy fiatalember sok-sok évvel ezelőtt mindig az anyjával harcolt, és nem tudott leválni róla. Az itt töltött pár nap után 2 évvel a menyasszonyát hozta el bemutatni nekünk. Figyelt, megértett, átültette a mindennapjaiba azt, amit megértett, és jött a Változás. Persze ezek után a folyamat nem ért véget … 

…Egy segítő foglalkozású nő az Elengedés Házában is folyton mások ügyeit intézte, telefonált, e-mailezett, … Elcsendesedni, ellazulni nem volt képes. Amikor a konzultációk és az ittléte során észrevette, hogy saját magát sohasem képes megélni, frusztráltan hazament. Egy év múlva visszatért. Elkezdte gyakorolni a figyelem rögzítését, valamint az „olyan hiábavalóságoknak”, mint az erdei sétának, a csendnek és a táncnak a megélését is. A mobilját és a laptopját el sem hozta magával. Önmagára ébredt, és a Változás ott ragyogott az arcán és a testében is. 

…Egy férfi és egy nő, akiknek életéből hiányzott az egymás mélyebb elfogadása, az egymás megértése, és hosszú évekig kínlódtak ezzel, az Elengedés Házában tudták kimondani, hogy nem akarnak egymással élni. Amikor különváltak, s már figyelmesebben éltek, észrevették, hogy „magukkal sem akarnak élni”, hiszen a Minősítő, az Elégedetlen, a Múltbanélő ott lakozott bennük. Külön-külön visszatértek az Elengedés Házába. Különböző élethelyzeteikben figyelmesen gyakorolták az odaadást, s érezhető változás állt be az életükben. Azután ketten jöttek vissza, s azóta együtt, „egyként” élnek.

 

22 ÉVES AZ ELENGEDÉS HÁZA – sok-sok ember fedezte fel itt a figyelem kiterjesztését és a figyelem „megkötését” is. Így már képesek voltak megtartani a figyelmüket abban, amiben éppen voltak, s teljes valójukkal megélni azt. Ebben a folyamatban bátor emberekké váltak. Mi is, hiszen olyan teret nyitottunk meg a számukra, ami önállóságot, belső felnőttséget eredményezhetett mindnyájuknak. Nem volt velünk szemben semmi kötelezettségük, nem kellett nekik valamely ideológiához, elvárásrendszerhez idomulniuk, s így szuverén emberként dönthették el azt, hogy milyen irányban indulnak tovább.

Több magas pozícióban levő segítő mondta nekünk 22 évvel ezelőtt, hogy 2-3 éven belül így bezárhatjuk a „boltot”. Inkább tegyünk fel egy zászlót (szakmait, politikait, spirituálisat…), és akkor lesz esélyünk. Azóta 22 év telt el. Feszes bőrünk immár kissé megereszkedett, barna hajunk őszessé vált, Nagyné Drizner Zsuzsannából és Nagy Lászlóból Téradó Zsuzsává és Téradó Lászlóvá váltunk, de mind a mai napig érezzük azt, hogy hordozva vagyunk, hogy a mai világunkban is lehet bizalomból, önátadásból, belső szabadságból élni.

Számunkra a Változás elmélyülése ennek a Valóságnak az elevenségét jelenti, tehát Téradó Zsuzsaként és Téradó Lászlóként mi is folyamatosan járjuk a 

>>> FIGYELEM >>> MEGÉRTÉS >>> MEGÉLÉS >>> VÁLTOZÁS >>> … ÚTJÁT.

Az Elengedés Háza 22. évében megjelentetett új könyvünkben, aminek címe

MAGAMRA ÉBREDÉS – avagy Kankell Orsiék és Zárkózott Jakabék a LEHETŐSÉG útján - mindezen változásélményekről plasztikusan, viccesen-komolyan írtunk. Sok-sok olyan visszajelzést kaptunk a könyv olvasóitól, hogy beszippantotta, és arra inspirálta őket a kötet, hogy maguk is megismerjék LEHETŐSÉG ÉNJÜKET.

E könyvnek köszönhetően is találkozhattunk 2023-ban ismerős és ismeretlen emberekkel a fizikai Elengedés Házában Noszvajon vagy az onlájn térben egy „KÉP A KÉPBEN” konzultáción. 

Az ELENGEDÉS HÁZA SZELLEMISÉGÉT, s nem elsősorban a 22 évet ünnepeljük most. Azt, hogy kontrollmegszállott, ítélkező, félelemmel teljes világunkban is helye lehet a szabadságnak, a bátorságnak, a figyelmes életnek, az önátadásnak és annak, hogy újra és újra rácsodálkozzunk arra, akik vagyunk a már „jól ismerten túl”.

Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt 22 évben velünk együtt indultak felfedezőútra a LEHETŐSÉG ÚTJÁN, s mindazoknak, akik bármilyen módon kifejezték odaadásukat, szeretetüket ez iránt a szellemiség iránt.

Köszönjük azt is, ha a környezetedben kapcsolati krízisben levőkkel, keresőkkel és segítő foglalkozású emberekkel megismerteted az Elengedés Háza ajánlatait és az új könyvünket. 

A novembertől áprilisig tartó időszakban a konzultációs ajánlatainkat lehet igénybe venni: egyrészt fizikai jelenléti módon az Elengedés Házában, másrészt onlájn „KÉP A KÉPBEN” konzultáció formájában. Az utóbbi nagy előnye, hogy igyekszünk lehetőleg 1-2 napon belül időpontot adni (akár este vagy hétvégén is), tehát a figyelem így hamarabb fordulhat új irányba. Így sok-sok kilátástalan, mókuskerekes eszmefuttatás, rossz lelkiállapot megspórolhatóvá válik.  Ekkor már könnyebben el lehet indulni a megértés-megélés-változás útján.

A konzultáció továbbra is adományjellegű marad, s bízunk benne, hogy aki kap, az adni is tud. Ez immár 22 éve megvalósul itt az Elengedés Házában.

Szívből köszönjük a céladományokat is, hiszen az Elengedés Háza működésének fenntartása évről-évre egyre nagyobb kiadással jár. A LORO Alapítvány bankszámlaszáma: 11710002-20083667. A közlemény rovatba fontos feltüntetni: adomány!

Az adó 1%-os felajánlását is szívből köszönjük az Elengedés Házát működtető LORO Alapítvány számára (adószám: 18581955-1-10).
 

A MAGAMRA ÉBREDÉS – avagy Kankell Orsiék és Zárkózott Jakabék a LEHETŐSÉG útján című könyv 5.000 Ft-ért megrendelhető nálunk e-mailen keresztül vagy személyesen a noszvaji központunkban, ill. átvehető Budapesten és néhány nagyvárosban is. A könyvből származó bevételek a 2025-re tervezett folytatás megjelentetéséhez járulnak hozzá. Ez a könyv remek karácsonyi ajándék lehet olyanoknak, akiknek kapcsolati kérdéseik vannak és keresik az útjukat az életben vagy pedig segítőként dolgoznak. Vigyázat!!! „Szemellenzősöknél” viszont kiverheti a biztosítékot…
 

Köszönjük, hogy velünk ünnepled azt, amit ez a 22 év szimbolizál! Öröm- és bizalomteli életet kívánunk Neked szeretettel:                             

Téradó Zsuzsa és Téradó László

 

Noszvaj, 2023. október 26.