Az Elengedés Háza 2023. évi áprilisi hírleveleSzámunkra nagy örömre ad okot, hogy két év vírushelyzettel/bezárással megnehezített, valamint bő egy év hatalmas inflációs sokkal és hihetetlen rezsiköltség emelkedéssel járó krízis időszak után is VAN LEHETŐSÉG a munkánkat folytatni és az Elengedés Házát is újra megnyitni azok előtt, akik vágynak arra, hogy figyelmüket tartósan az ÉLETTELJES irányba tudják fordítani, s LEHETŐSÉGNEK fogják fel azt, ha fájdalmak, félelmek, ellenállások miatt esetleg jelenleg a figyelmük középpontjában a negativitás és a következményeinek kontrollálása áll.

 A téli időszakban sok olyan, egyébként stabil és lélektani/spirituális ismerettel/képzettséggel bíró segítő keresett meg minket azzal, hogy a félelmek és az arra adott kontrollválaszaik nyomán eltűnt az életükből a könnyedség, a szabadság és a pár és egyéb kapcsolataik is mély válságba jutottak.
Ha ilyen erős félelmek érnek el tudással, anyagi biztonsággal rendelkező embereket is, akkor vajon mi lehet azokkal, akik kevesebb tudással és/vagy anyagi biztonsággal bírnak?

 A mostani idők kihívásai azonban komoly esélyt is hordoznak magukban. A félelem, az ellenállás és a kontroll következményei eljuttathatnak bárkit egy olyan pontra, amikor már „megéri” kockáztatni, amikor „megéri” megengedni azt, hogy ami belül van az kívül is megnyilvánulhasson.

Közeleg a Nagypéntek és a Húsvét, melyek a kereszténység központi történéseinek, Jézus halálának és feltámadásának ünnepei. A keresztre feszítéskor az egyik megfeszített lator a halála közeledtével „megmutatta magát”, bevallotta, hogy méltán szenved, s tekintetét bizalommal arra szegezte, aki még a kereszten is az ÉLET szimbóluma volt. Milyen hihetetlen: haldoklás közben reménységet, bizalmat találni! Hiszen annak az embernek volt addig több évtizede, amikor nem tudott egységes, reménységgel és bizalommal teljes lenni. De a szenvedések és a teljes kilátástalanság közepette a kereszten olyan egységessé, reménnyel és bizalommal teljessé vált, mint soha korábban. A krízis számodra vagy a környezetedben élők számára is esély. A kontrollmegszállott és ellenállásból élő én „haldoklása” bárkinél lehet egy új, egységes, bizalommal teljes ÉN megszületésének kezdete.

Mi Téradó Zsuzsaként és Téradó Lászlóként ebben a vajúdásban és születésben „bábáskodunk”, s ha megszületett a bizalomból élni tudó „gyermek”, akkor annak felnövekedésében is társak vagyunk.

E sorok nem a „fejednek” íródnak, hiszen a bizalom nem „hasznos”, és talán vannak olyan tapasztalataid, hogy a kinyílás, magad megmutatása komoly sebekhez vezethet. A „múltvezérelt” fej nem engedi az ilyen „hibákat” újra elkövetni. Olvasod e sorokat, s már mondja is: „ezt a szöveget már ismerem, …, á, ma este mindenképpen meg kell még csinálnom a …-t. Ez a kontroll, ez, ami megakadályozza, hogy mélyen elköteleződj, s odaadd magad egy útnak, mely kivezet a fejedből, a múltadból, az ellenállásból.
Téradó Zsuzsaként és Téradó Lászlóként ennek az elképzelésnek is adunk teret, ám a TÉR a valójában a végtelen tágasságnak a kifejeződése is. Ebben pedig van hely a mély odaadás, önátadás és a bizalom felfedezésének is.
Erre szolgálnak a fizikai és az online webkamerás konzultációk
is, melyek során igen sokakkal élhettük meg az „egy hullámhosszra” hangolódást, a bizalom, s az önátadás megszületését és/vagy kiteljesedését. Számos olyan üzenetet/visszajelzést kaptunk, ami ezt fejezi ki. Ezekben arról írtak nekünk, hogy jó élni, hogy a kinyílás/megnyílás következményei jók, hogy ezek hatása óriási a párkapcsolatokra és az összes más emberi kapcsolatra nézve is. Nagy örömet okoz nekünk, amikor láthatjuk, hogy a bizalomnak, az önátadásnak „kézzelfogható haszna” van. A belső vetülete pedig az ÖRÖM, a BÉKESSÉG és a SZERETET megnyilvánulása.

Ezért bátorítunk a személyes vagy az online „KÉP A KÉPBEN” konzultáció választására vagy arra, hogy ajánld ezt azoknak az önkéntes/főállású segítőknek és azoknak, akik talán már „megérettek arra”, hogy a félelmeket és a kontrollt bátorságra és bizalomra cseréljék.

Ezt a LEHETŐSÉGET erősítheti egy személyes vagy páros időszak/elvonulás az ELENGEDÉS HÁZÁBAN is. A „fejed” nem tud elvonulni. Azonban Te több vagy, mint a fejed. Miért ne lehetne gyakorolni az odaadást minden pillanatban, a „válogatás nélküli részvételt” eseményekben, tevékenységekben addig, ameddig a bátorság megerősödik, a bizalom felébred, az egység megnyilvánul? Talán adhatsz egy valódi esélyt erre magadnak, sőt másoknak is, azon keresztül, hogy megismerteted velük ezt a LEHETŐSÉGET.
Az egyéni, páros és kiscsoportos elvonulásokra május 15. és november 15. között van lehetőség.

A megismertetésben szerepe lehet az új könyvünknek is, melyet több százan már el is olvastatok. Köszönjük mindazoknak a visszajelzését, akik elolvasták és megtiszteltek minket azzal, hogy benyomásaikat megosztották velünk. Sok örömteli és dicsérő visszajelzést kaptunk és számunkra a nem visszajelzés is valós visszajelzés volt. Az biztos, hogy a MAGAMRA ÉBREDÉS, avagy Kankell Orsiék és Zárkózott Jakabék a LEHETŐSÉG útján egy nem szokványos könyv, ahogyan az ELENGEDÉS HÁZA sem egy szokványos TÉR a mai magyarországi közegben. A könyv a LEHETŐSÉGET, a BIZALMAT ébresztgetheti, ami itt és most talán nagyon is időszerű…

A könyv ára 2023. 04.01-től 5.000 Ft.Megvásárolható/megrendelhető Noszvajon nálunk az Elengedés Házában, s személyesen átvehető Budapesten és az ország néhány városában. Megrendelés esetén postán is el tudjuk küldeni. Megrendelhető: loroal@elengedeshaza.hu e-mail címen és a 30 347 66 20-as mobilon. A régi vezetékes számunk márciustól már nem él.

Az egyéni, vagy páros elvonulásra időpontot egyeztetni e-mailen és telefonon keresztül lehet velünk. Kisebb csoportoknak pedig lehetséges saját magukra szabott programot igényelni, természetesen előre egyeztetett időpontban.

Az Elvonulás hozzájárulási költsége egyelőre minden megkezdett napra 12.000 Ft marad. Az, hogy a hatalmas infláció mellet sem emeljük most a részvételi díjat, a nagyvonalú adományoknak köszönhető, amit ezúton mi is megköszönünk mindazoknak, akik így is támogatják munkánkat. Az ár tartalmazza a szállást, a speciális helyiségek és felszerelések használatát, a napi 45 perces egyéni/páros konzultációt és a közös programokat. Kivételes esetekben, a LORO Alapítvány anyagi helyzetének függvényében lehetőség van kedvezményt kérni. Ezt jelentkezéskor előzetesen írásban (e-mailben) kell benyújtani elbírálásra. Köszönjük, ha valaki ennek támogatására (hiszen csak akkor tudunk kedvezményt adni, ha van rá fedezetünk) céladományt tud adni (a LORO Alapítvány bankszámlaszáma: 11710002-20083667) és az adója 1%-át az Elengedés Házát működtető LORO Alapítványnak (adószám: 18581955-1-10) fel tudja ajánlani. Ez úton is köszönjük a 2022. évben kapott adományokat azok nevében is, akik anyagilag kiszolgáltatottabb helyzetben vannak. Köszönjük a 2022. évben kapott 112.709 Ft SZJA.1%-os felajánlást is, s azt is, ha idén a LORO Alapítványnak ajánlod fel az adód 1%-át.


Örömmel és bizalom ébredéssel teljes húsvéti időszakot és életet kívánunk Neked szeretettel: Téradó Zsuzsa és Téradó László

 

 Noszvaj, 2023. március 31.