Az Elengedés Háza 2022. évi áprilisi hírlevele 


2021. október végén ünnepeltük az Elengedés Háza fennállásának 20 éves jubileumát. Akkor az nagy hálával töltött el minket és a velünk együtt ünneplőket. Most pedig az ad okot az örömre, hogy az elmúlt évek óriási kihívásai ellenére ez évben is nyitva tudjuk tartani az Elengedés Házát. Most úgy néz ki, hogy minden korábbi és jelenlegi nehézség ellenére is tudjuk fogadni azokat, akik a kapcsolati kihívásokat nem tragédiának, hanem LEHETŐSÉGNEK szeretnék tekinteni a saját életükben.
Azokat várjuk elsősorban, akik nem a puszta túlélést keresik az élethelyzetükben, hanem a transzformációt, önmaguk új „arcának” felfedezését.
Az egyéni és páros elvonulások ezt a célt szolgálják az Elengedés Házában. Az elvonulások alatt mindenkinek van lehetősége naponta egy kb. 45 perces egyéni konzultációra velünk, ami segíthet a figyelem és az odaadás gyakorlásában is a közösen kialakított napi struktúrában. Az Elengedés Háza számos speciális teret kínál számodra. Emellett igény szerint különféle közösségi formákban is tudunk találkozni egymással. Ebben integrálva vannak a mozgásos, a táncos és meditatív gyakorlatok, valamint a csoportos beszélgetések, a mesék és történetek, egyaránt. Mindenkinek van lehetősége napközben egyéni pihenésre is (erdei séta, termálfürdő, stb.).

Szívből tudjuk ajánlani Neked ezt a lehetőséget, ami az elmúlt bő 20 évben sok embernek transzformálta az életét. Így nagy örömmel éljük meg az olyan találkozásokat, mint amilyen az volt, amikor váratlanul meglátogatott minket egy fiatalember, aki évekkel ezelőtt egy számára lehetetlennek tűnő élethelyzetben töltött el az Elengedés Házában néhány napot. Most a párját jött bemutatni nekünk és elmesélte, hogy LEHETSÉGES lett számára az itt elkezdődött mélyreható változás és ennek a kapcsolati hatásai pedig örömteliek és jól érzékelhetőek a számára is.

Az egyéni, vagy páros elvonulásra időpontot egyeztetni e-mailen és telefonon keresztül lehet velünk. Kisebb csoportoknak pedig lehetséges saját magukra szabott programot igényelni, természetesen előre egyeztetett időpontban.

Az Elvonulás hozzájárulási költsége 2022 májusától minden megkezdett napra 12.000 Ft-ra módosul. Ez tartalmazza a szállást, a speciális helyiségek és felszerelések használatát, a napi 45 perces egyéni/páros konzultációt és a közös programokat. Kivételes esetekben, a LORO Alapítvány anyagi helyzetének függvényében lehetőség van kedvezményt kérni. Ezt jelentkezéskor előzetesen írásban (e-mailben) kell benyújtani elbírálásra.
Köszönjük, ha valaki ennek támogatására (hiszen csak akkor tudunk kedvezményt adni, ha van rá fedezetünk) céladományt tud adni (a LORO Alapítvány bankszámlaszáma: 11710002-20083667) és az adója 1%-át az Elengedés Házát működtető LORO Alapítványnak (adószám: 18581955-1-10) fel tudja ajánlani. Ez úton is köszönjük a 2021. évben kapott adományokat azok nevében is, akik anyagilag kiszolgáltatottabb helyzetben vannak. Köszönjük a 2021. évben kapott 81.293 Ft SZJA.1%-os felajánlást is.

Jó hírünk van az idén ősszel megjelentetni kívánt új könyvünkkel kapcsolatban is. A könyvből közel 200 oldal már elkészült (kb. 80%) és több próbaolvasás után igazán remek visszajelzéseket kaptunk róla. Sok változási és transzformációs történet van benne viccesen kitalált nevekkel: Duzzadmár Oszkár – na vajon „mi duzzad” egy macsónál?; Élhetetlen Antal, aki Értedél Adél „anti-fia”; Járnekem Virág; akinek a férfiaktól is mindig mindent csak „jár”; s az ő ellentéte: Gondoskodó Rebeka, aki széntablettával segíti ki „szorult helyzetéből” Zárkózott Jakabot; valamint Dr. Csakakicsi Béla és új párja: Hagyjbékén Natália és sok-sok más kifejezően humoros nevű szereplő.... A könyv tartalma mindvégig egyszerre vicces és közben mégis komoly. A történetek pedig mindenkit inspirálhatnak a saját változási folyamatába való tudatos belépésre. A könyv az emberi kapcsolatok széles spektrumát lefedi, tehát a legtöbb embernek, így tehát valószínűleg nekünk is való….

A könyv megjelenését 2022. október/novemberre tervezzük. Októberig előre lehet jelezni nekünk e-mailben, ha valaki le akar magának, vagy ajándékozás céljára foglaltatni belőle példányokat. 2022. május közepe és szeptember vége között tervezünk egy olyan hétvégét (péntek 18.00-tól vasárnap 15.00-ig), amikor viccesen komoly történeteket ismerhetünk meg a még megjelenés előtt álló könyvből és annak nyomán gyakorolhatjuk a felismerések saját életünkbe való átültetését. Azon a hétvégén mindenki kap majd egy, „nem az addigi énjéhez” illő új és kifejező nevet is, mely segítheti őt a saját transzformációjában.
Akit érdekel egy ilyen lehetőség, az kérjük, hogy e-mailben, vagy telefonon minél előbb jelezzen nekünk, hogy közös időpontot egyeztethessünk egy ilyen speciális hétvégére.
A könyv megjelenése utánra pedig könyvbemutatót és azzal kapcsolatos beszélgetéseket előzetes egyeztetés után (az Elengedés Házában való munkánk kapacitási korlátainak figyelembe vételével) vállalunk.

Továbbra is igen keresett az online webkamerás (messenger/skype) konzultációnk, aminek az a nagy előnye, hogy éppen olyankor, amikor valaki nyitott a befogadásra, változásra, felismerésekre, akkor mindenkori kapacitásunk szerint egy közeli időpontban lehet egy virtuális találkozásunk vele. Számunkra is meglepően hatékonynak bizonyult ez az online forma a pandémiás helyzet elmúlt bő 2 évében, ezért ezt a lehetőséget hosszú távon is igyekszünk fenntartani. Azért „remek egy világban élünk”, hiszen odahaza egy webkamera előtt ülve, „semmit sem csinálva” megváltozhatnak az elképzeléseink magunkról és a „másik” emberről is. Ezáltal megváltozhatnak a választásaink és azzal az egész életünk irányultsága és minősége is. A konzultációk természetesen személyesen, előzetes megbeszélés alapján az Elengedés Házában is igénybe vehetőek.
A különböző felkínált lehetőségekre jelentkezni a 36/463-061-es telefonszámon (hétköznapokon 09.00-18.00 között), de legfőképpen e-mailen:
loroal@elengedeshaza.hu lehetséges (telefonon ugyanis a munkánk miatt csak ritkán vagyunk elérhetőek). Az elvonuláshoz a jelentkezési lapot a www.elengedeshaza.hu honlapunkról lehet letölteni a, s a jelentkezéssel kapcsolatos információk is ott vannak feltüntetve. Az új jelentkezési lapunk valószínűleg május elejétől lesz elérhető. Köszönjük, ha megismerteted az Elengedés Háza virtuális konzultációs lehetőségét is azokkal, akiknek szerinted az egy új kezdet lehetőségét jelentheti.

Számunkra örömteli, hogy arról adhatunk hírt Neked most is, hogy: LEHETSÉGES!
Nyitva áll előtted a változás lehetősége az Elengedés Házának többfajta ajánlatán, a konzultáción (akár az online térben is) keresztül is. Hamarosan egy remek könyv is elérhetővé válik számodra, mely felerősítheti benned azt a kis halk hangot, ami folyamatosan, de legtöbbször a sok külső zaj miatt alig hallhatóan azt üzeni Neked, hogy LEHETSÉGES, hogy van utad a kinyíláshoz, a kiteljesedéshez, a valódi ÉLETHEZ. Végül is ezt ünnepeljük húsvétkor.
A húsvéti történetből az is látszik, hogy bár először a lehetetlen, a hiány, a képtelenség, a halál tűnik a realitásnak az ÉLET pedig a vesztesnek, végül azonban még a lehetetlenből is LEHETSÉGES lesz. Mi azért vagyunk itt számodra is, hogy felerősítsük ennek a valóságát benned.
Ami most Neked/Benned lehetetlennek tűnik, az valójában csak egy olyan felfogás, melyet a LEHETSÉGES ereje egyhamar semmivé tehet.

Örömteli és valódi húsvéti időszakot kívánunk Neked szeretettel: Nagy László és Zsuzsa


Noszvaj, 2022. április 03.