Az Elengedés Háza 2021. évi Húsvéti hírlevele


Kedves Barátaink!

Legelőször is azzal kezdjük, hogy szívből bízunk abban, hogy egészségben, belülről megerősödve éled mindennapjaidat, még a hosszú külső izoláció közepette is. Nemrég múlt egy éve, hogy az első hírlevelünket írtuk meg a a koronavírus által fémjelzett korszakban. Most a helyzet valójában súlyosabb, mint egy évvel ezelőtt mégis örömmel tudunk arról beszámolni Neked, hogy tavaly tavasz óta a fenyegetettség közepette, jórészt csak online (skype, messenger,..) módon megélt találkozásainkban olyan felemelő változások történtek, mintha a fizikai találkozás az ELENGEDÉS HÁZÁBAN nem is lett volna korlátozva. Láttunk pedig bőven könnyet, haragot, fájdalmat, s letargiát, hallottunk mondatokat szülőktől a gyerekeikre nézve, nőktől férfiakra, férfiaktól nőkre, felnőtt emberektől szüleikre, munkavállalóktól főnökeikre, főnököktől munkavállalóikra, …, olyanokat, amiket korábban valószínűleg ki sem mertek volna mondani….

Mégis örömteli volt megélni, hogy ezek az érzések, melyek a „kamerába ömlöttek”, ezek a gondolatok, melyek a mikrofonon át az online térben a hangszórókon át a füleinkbe jutottak nagy-nagy többségben megváltoztak, méghozzá úgy, hogy a monitoron hozzánk érkező kép elevenebb lett, élet-teljesebbé vált, erő áradt át a képeken a hangokon keresztül. Láttunk anyákat, akik erőt kaptak, hogy valójában, vagy egyáltalában gyermekeikkel legyenek, láttunk párkapcsolatokat ismét megelevenedni, sőt a bezártság ellenére új párkapcsolatokat megszületni, s azokban túljutni az első időszakban különösen is tetten érhető megfeleléssel és elvárással terhelt csapdáktól. Láttunk negatív szokásaikon/hiedelmeiken felülemelkedő embereket, különböző félelemeik erőtlen állapotából kijövő embereket. Láttunk nagyon képzett intelligens/jómódú embereket, akik mertek gyermekké válni, s az elméjük állandó kontrollját bizalomra, nyitottságra cserélni, s észre venni, hogy a szeretet, az egység többet ér, mint az intellektuális/pénzügyi síkon folyamatosan kiharcolt győzelem okozta belső elmagányosodás. A legszembetűnőbb azonban az volt, hogy majd minden esetben jóval több lelkierővel, tudatossággal búcsúztak el tőlünk az emberek a konzultáció végén, mint, ahogyan az elején elkezdtük velük a beszélgetést.
A lelkierő pedig okvetlenül szükséges ahhoz, hogy a tudatosított lehetőségeinket meg is tudjuk élni, s ne a megszokott kontrollként használt menekülőútjaink fogágában éljük az életünket.

Miközben a külső helyzet, a veszély, a korlátozottság az elmúlt év márciusához képest csak növekedett mi mégis tele vagyunk olyan képekkel az online konzultációkból, melyek a szabadság, az erő, az öröm és az egység képei. Olyan mondatokat hallunk azoktól, akik 1-2 hónapja, fél éve, vagy 1 éve még csak panaszkodni, méltatlankodni, félni tudtak, hogy azok erővel, s örömmel töltenek el bennünket is. Bebizonyosodott, hogy a megelevenítő Lélek az online térben is jelen van.

Tudatosítottad-e már magadban, hogy mi mindent jelenthetne számodra, ha időszakonként legalább egy órát arra fordítanál, hogy más nézőpontból is ránézz önmagadra, az életedre, a mindennapjaidra, a lehetőségeidre?

A VIRTUÁLIS ELENGEDÉS HÁZA is ezért van! Ez akár az esélyed is lehet egy szabadabb, öröm-teljesebb életre, kapcsolódásra/kapcsolatokra.

Vannak olyanok, akikkel a pandémia időszakban heti/kétheti/havi rendszerességgel konzultálunk online. Vannak olyanok is, akik rendszertelenebbül keresik fel a virtuális ELENGEDÉS HÁZA terét, de vannak olyanok is, akik pedig egy aktuális krízishelyzet kapcsán találnak meg minket.


A konzultációs lehetőség 20 éven keresztül ingyenes volt. Mivel azonban az elmúlt 1 év anyagilag a mi munkánkra nézve is igen komoly kihívás (még az is elképzelhető jelenleg, hogy az idei, vagy a jövő év az utolsó, amikor a fizikai Elengedés Házát ki tudjuk nyitni), ezért mostantól mindenki a lehetőségeinek megfelelő módon járulhat hozzá a konzultáció költségeihez. A konzultáció után a LORO ALAPÍTVÁNY számlájára átutalt összeg közlemény rovatában kérünk mindenkit, hogy tüntesse fel: adomány. Köszönjük szépen!

Nagyon köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt időszakban adományaikkal járultak hozzá a LORO Alapítvány munkájának fenntartásához. Ez most különösen is sokat jelent nekünk. Akik ismernek minket azok tudják, hogy immár 20 éve a bizalmon alapul az Elengedés Háza működése, s nem kampányoltunk soha azzal, hogy milyen nagyon szükségünk van éppen a te adományodra. Ezen most sem szeretnénk változtatni. Nem hisszük magunkról, hogy nélkülözhetetlenek vagyunk. Az adományok most lehetővé tehetik, hogy azok is igénybe vehessék a konzultációs lehetőségeket, akik ebben a nem mindennapi helyzetben anyagilag nehezebb időszakot élnek át. Azok pedig, akik korábban valóságos segítséget kaptak az Elengedés Házában, s most megtehetik, akkor biztosan értik/érzik, hogy mit jelenthet ez a segítség azoknak, akik most vannak olyan helyzetben, mint ők maguk egykoron. Szívből köszönünk minden támogatást!

LORO ALAPÍTVÁNY bankszámlaszáma: OTP Bank NYRT.: 11710002 20083667.   

Köszönjük az adó 1%-os felajánlásokat is: LORO Alapítvány, adószám: 18581955-1-10

Az Alapítvány vezetőségével átbeszélve a jelenlegi helyzetet arra jutottunk, hogy az idei évben sem írunk ki szemináriumokat, hanem legkorábban, ha lehetséges lesz akkor május 21-től (pünkösdi hosszú hétvége)  egyéni, vagy páros módon lehet jönni az Elengedés Házába azért, hogy az „elengedettséget” megéljünk a mindennapjainkban. Különösen a kapcsolati életünk kiteljesedését (családi, pár, és az emberi kapcsolatok más síkjain is) támogató képeket, nézőpontokat keressük, s erősítjük meg az ittlét alatt. Az ittlét pár naptól akár 10 napos tartózkodásig lehetséges. A napi egyéni, vagy páros konzultációk mellett több idő fog jutni kinek-kinek arra, hogy egyéni módon „kapcsolódjon ki”. Ilyen bezárt időkben már most örömmel lehet gondolni a vadregényes bükki erdőkben való sétára, a bogácsi termálfürdőben való lazításra, az Elengedés Háza kis fülkéibe való betérésre, valamint a sok egyéb lehetőség közötti választásra. Mindezekben azonban a legfontosabb az odaadás gyakorlása, a „bennelét”, miközben a figyelem nem csak kifelé irányul, hanem befelé is. Az egyéni napi program/struktúra kialakítására a konzultáció alatt személyre szabott ajánlásokat fogunk megfogalmazni számodra. Az Elengedés Háza egy remek hely mind a tágasabb önmagad felfedezésére, megélésére, mind az élet szépségébe, örömébe való bekapcsolódásra.
Mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy naponta egyéni, vagy páros konzultáción keresztül megláthassa azt, hogy miképpen haladhatja meg ellenállásait, elvárásait, görcsösségeit, hogy a rekreációs, szabadidős programok mellett, alatt belülről is elengedett létet lehessen megélni itt, s azután odahaza a mindennapokban is. Tehát az ittléted kettő az egyben: komolyan laza, vagy akár lazán komoly. Várunk Téged/Titeket szeretettel!
Érdeklődni a 36/463-061-es telefonszámon, de legfőképpen e-mailen: loroal@elengedeshaza.hu lehetséges. A jelentkezési lapot a www.elengedeshaza.hu honlapunkról lehet letölteni a, s a jelentkezéshez szükséges információk is ott vannak feltüntetve. Köszönjük, ha megismerteted az Elengedés Háza virtuális konzultációs lehetőségét azokkal, akiknek szerinted az egy új kezdet lehetőségét jelentheti.

Örömteli, áldott húsvéti ünnepet kívánunk Neked szeretettel: Nagy László és Zsuzsa

Noszvaj, 2021. március 30.