Az Elengedés Háza 2020. évi Novemberi hírlevele

Kedves Barátaink!

Mindannyiunkat korlátoz a járvány, ám ezek a napok/hetek/hónapok hatalmas esélyt hordoznak arra nézve, hogy felfedezzük, hogy mekkora lehetőségünk van a külső korlátok szorításában is bensőnk korlátlan szabadságának megtapasztalására. Ha az ellenállásainkon átlendülünk azzal, hogy választunk valami olyat, melyben teljes odaadással benne lehetünk, ami itt és most megélhető, akkor a közösségi, művészeti, sport, vagy egyéb élmény elmaradása által keletkezett űrt jobbnál is jobb lelkiállapotokkal fogjuk tudni megtölteni. Mindehhez csupán az kell, hogy észrevedd, hogy a kívánt, vagy az ideális valósághoz való ragaszkodás csak elvesz tőled/belőled, míg az aktuális helyzet elfogadása, s abból a legtöbb kihozása, erővel, örömmel, s békességgel tölt el Téged. Egy biztos, ha ezeket a sorokat olvasod, akkor van egy tested (bánhatsz vele irgalmasan, szeretet-teljesen); ha az online világban is mozogsz, akkor van hozzáférésed olyan tartalmakhoz is, melyek bátorítanak, erővel töltenek el, felemelnek (keresheted ezeket a tartalmakat is); ha pedig vannak körülötted családtagok, barátok, emberek, akkor a máskor mindig hiányzó időt fordíthatod arra is, hogy felfedezd azt, amit a rohanásban talán nem láttál meg bennük (ez érvényes lehet önmagadra nézve is, hiszen ha erre több figyelmet fordítasz, akkor már nem teljesen ugyanaz az ember vagy, mint a korábban megszokott….).

Ha úgy érzed, hogy ezekben tudatosan erősödni akarsz, akkor az online térben (skypon, messengeren keresztül, esetleg telefonon is) kísérhetünk egy darabon Téged, hogy megérezhesd, hogy a külső korlátozottság a jelen pillanatban a legjobb lehetőség számodra arra nézve, hogy elégedett, szabad, s békés emberként tapasztald meg önmagadat. Ha most még kiszolgáltatottnak, egyedül levőnek érzed magadat olyan gondolatokkal, nézőpontokkal, melyek erőt vesznek el tőled, s félelemmel töltenek el téged, akkor csak néhány kattintásra vagy attól, hogy ez megváltozzon. Mi azért is vagyunk itt, hogy felfedezzük veled ennek a felemelő lehetőségét, örömét.

A konzultációs lehetőséget bő 20 éven át ingyenesen kínáltuk fel sok ezer órát kitevő időtartamban. Az elmúlt nehéz időszak azonban jelentősen kihat az Elengedés Házát működtető LORO Alapítvány anyagi lehetőségeire is. Éppen ezért kérünk Téged, hogy a konzultáció igénybe vételét követően önkéntes adománnyal támogasd az Alapítványt saját lehetőségednek megfelelően. Természetesen az anyagi eszközök hiánya senkit sem foszthat meg a konzultációs segítség igénybe vételétől addig, ameddig Alapítványunk fenn tudja tartani ezt a fajta támogató ajánlatát.
Kérjük, hogy az adományodat a LORO Alapítvány nevére, annak bankszámla számára utald át, a közlemény rovatban feltüntetve - adomány:

A LORO Alapítvány bankszámla száma:  11710002-20083667

Támogatásodat (legyen az akár a konzultációtól független önkéntes adomány) szívből köszönjük, s bízunk benne, hogy a beszélgetés utáni érzéseid egybecsengenek azzal a gondolattal, amit egy rövid idővel ezelőtt történt konzultáció után fogalmazott meg valaki:
                „Örülök, hogy adhattam és kaphattam”

Az Elengedés Házában 2020. 11. 11-től visszavonásig, de legalább 2021. január 31-ig a személyes programok szünetelnek (decemberben szabadság miatt az iroda is zárva tart). Egyéni konzultációt online módon lehet igénybe venni. Időpontot a 06- 36 -463-061-es telefonon, vagy a loroal@elengedeshaza.hu e-mail címen lehet egyeztetni. A konzultációval kapcsolatos tudnivalókról az Elengedés Háza honlapján: www.elengedeshaza.hu KONZULTÁCIÓ menüpont alatt lehet pontos információkat találni.

2021-ben, amikor már lehetőség lesz az Elengedés Házában való több napos/hetes tartózkodásra, akkor az a 2020. évihez hasonlóan egyéni/páros jelleggel történhet. A napi szabadidős programját (előzetes ajánlásaink figyelembe vételével) mindenki szabadon szervezheti meg. Naponta egyéni (kollektív kívánság szerint csoportos) konzultációkra/beszélgetésekre is sor kerül.

Zárt csoportokat (7-14 fő között) előzetes egyeztetés/foglalás alapján tudunk fogadni.

Az Elengedés Házába egyéni/páros/csoportos módon jelentkezni a honlapunkon található JELENTKEZÉS menüpontból letölthető JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével, s hozzánk való visszaküldésével lehet. Amennyiben ez nehézséget okoz, akkor telefonon lehet velünk egyeztetni.
 
A korlátozások időszakában is kívánjuk Neked, hogy észrevedd azt a hatalmas szabadságot, mely „korlátozhatatlanul” benned rejtőzködik!

                            A legjobbakat kívánva:

                                    Nagy László és Zsuzsa

Noszvaj, 2020. november 12.